SI
080 88 09 080 88 09

Dogodki - 7. februar 2018

Februar 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
       
Marec 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Moč branja: bralni klub za odrasle

Ob slovenskem kulturnem prazniku bomo prebirali poezijo. Bralni klub bosta vodili Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Numerologija

Z priznano numerologinjo Blanko Pušnik
Skozi števila boste dobili napotke kako v odnosu do drugih postavljamo meje ter kako dosegamo želene cilje.
  AZ Ljudska univerza Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Zdrav življenjski slog "Bioresonanca"

predavanje o bioresonanci
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija, Trg mladosti 6, Velenje (Farmin, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

eMCe plac ozavešča: Klubske droge

S predstavnikoma Medobčinske lokalne akcijske skupine (LAS), medicinsko sestro Vilmo Kutnjak in policistom Aleksandrom Levpuščkom, bomo govorili o tem, kako hitro in učinkovito ukrepati ob prvih znakih predoziranja ter o drugih vplivih in negativnih posledicah jemanja drog. Predavanje je brezplačno. Zaradi lažje organizacije prosimo, da udeležbo potrdite na zacasna.sreca@gmail.com ali na telefonsko številko 031-290-088 (Špela).
  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje, pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo. Meditacija in tapkanje jim bosta pomagala k boljšemu zdravju, boljšim medsebojnim odnosom in uresničevanju njihovih potencialov. Otroci se zelo hitro odzovejo na tapkanje, kadar pri tapkanju uporabimo medvedka ali kako drugo igračko. Na ta način otroci prenesejo vse svoje težave na igračko in se lažje znebijo težav, ki jih imajo. Primerno za otroke od 3. leta.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Osrednja slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

Program bodo pripravili učenci in učitelji Osnovne šole Gustava Šiliha. Slavnostna govornica na slovesnosti bo Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje.
  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.
  Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Branje je žur, reading is cool - 10 let in Harry Potter - 20 let

Knjižnica Velenje in Gimnazija Velenje sodelujeta že 10. leto v projektu z naslovom Branje je žur, reading is cool. Veliko generacij je sodelovalo, mnogo knjig so prebirali in kar nekaj ustvarjalnih večerov so zasnovali skupaj. Zatorej vabljeni na razstavo o 10-letnem delovanju bralnega krožka za najstnike ter 20. letnici izida prve kultne knjige o Harryu Potterju. Avtorji razstave so dijaki Gimnazije Velenje s prof. mag. Alenko Gortan in prof. Darjo Joger Avberšek ter Brina Zabukovnik Jerič.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo

Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo
Otroci Vrtca Velenje so se v predprazničnih dneh spraševali, kaj je sreča in kje jo najdejo. Ugotovili so, da jih osrečujejo različne stvari – topel objem, prijazne besede, skodelica vroče čokolade, drobna presenečenja pod smrečico… Srečo so poskušali v različnih tehnikah ujeti tudi na papir.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "V barvah umetnosti"

Gostujoča razstava Galerije Festić iz Maribora, s katero se predstavljajo izbrani bosansko-hercegovski umetniki, ki so tako ali drugače tesno povezani s Slovenijo.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »