SI
080 88 09 080 88 09

Dogodki - 5. februar 2018

Februar 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
       
Marec 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Bralna čajanka

Tudi letos nadaljujemo z bralnimi čajankami, ki so namenjene starejšim v centru, ki težko berejo in so jim knjige iz zdravstvenih razlogov težje dostopne. Čajanko bo izvajala Bernarda Lukanc
  Center starejših Zimzelen Topolšica
  Prost vstop
Preberi več »

"Otroci so naše največje bogastvo"

4. srečanje "Šole za starše" na temo STRES naš vsakdanji partner; predava Rajko Škarič
„Kako stres nastane in se stopnjuje?“ Ali se poznamo? Ali vemo, kdo smo in zakaj smo tu? Ali lahko govorimo o stresu, če ne vemo kdo smo? Ali lahko govorimo o zdravju, če ne vemo, kdo smo? Kdo je tisti, ki nas najbolj pozna? Kaj je in kaj pomeni stres? Kako sprejeti in prebroditi stres? Otrok o negativni oceni, ki jo je dobil pred dnevi molči... Pijan je zbil peško, nihče ni videl, to je njegova skrivnost… Otrok je tekel za žogo in priletel pod avto... Vabljeni na predavanje Rajka Škariča.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Predstavitev projekta Prireditveni prostor in oder na območju TRC Jezero

Na dogodku bo predstavljena nova investicija, ki v prihodnosti pomeni pomembno pridobitev za Mestno občino Velenje.
  sejna dvorana Mestne občine Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prava nota 3

Filmska predstava (Pitch Perfect 3)
Glasbena komedija, 93 minut Režija: Elizabeth Banks Igrajo: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Elizabeth Banks, Brittany Snow Vstopnice: 5 EUR
  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki: izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Družina

Filmsko gledališče
Dokumentarni film, 107 minut Velenjska premiera in pogovor z režiserjem Rokom Bičkom Režija: Rok Biček Igrajo: Matej Rajk, Nia Kastelec, Barbara Kastelec, Alenka Rajk, Boris Rajk, Mitja Rajk Vstopnice: 4 EUR
  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »

Neformalno druženje - računalniška delavnica

Neformalno druženje s praktičnim učenjem računalništva za starejše. Udeleženci bodo spoznali kako preprosta je uporaba e-pošte, kako izdelati dokument, si urediti profil na spletnih omrežjih ali narediti fotoalbum.
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija, Trg mladosti 6, Velenje (Farmin, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.
  Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Branje je žur, reading is cool - 10 let in Harry Potter - 20 let

Knjižnica Velenje in Gimnazija Velenje sodelujeta že 10. leto v projektu z naslovom Branje je žur, reading is cool. Veliko generacij je sodelovalo, mnogo knjig so prebirali in kar nekaj ustvarjalnih večerov so zasnovali skupaj. Zatorej vabljeni na razstavo o 10-letnem delovanju bralnega krožka za najstnike ter 20. letnici izida prve kultne knjige o Harryu Potterju. Avtorji razstave so dijaki Gimnazije Velenje s prof. mag. Alenko Gortan in prof. Darjo Joger Avberšek ter Brina Zabukovnik Jerič.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo

Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo
Otroci Vrtca Velenje so se v predprazničnih dneh spraševali, kaj je sreča in kje jo najdejo. Ugotovili so, da jih osrečujejo različne stvari – topel objem, prijazne besede, skodelica vroče čokolade, drobna presenečenja pod smrečico… Srečo so poskušali v različnih tehnikah ujeti tudi na papir.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »