SI
080 88 09 080 88 09

Dogodki - 11. oktober 2017

Oktober 2017
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
November 2017
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Krvavica

Slavko Meža
Lahka tura
  Avtobusna postaja Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

bralno srečanje
Po poletnem premoru nadaljujemo z bralnimi srečanji, ki smo jih poimenovali Moč branja, saj nam dobre zgodbe lahko dajo posebno moč in uvid. Tokrat bomo brali, se pogovarjali ter smejali ob knjigi Fanči s psihiatrije in druge še hujše zgodbe. Gre za zbirko 21 humorističnih esejev izpod peresa priznanega raziskovalca na Inštitutu za kriminologijo in profesorja na Pravni fakulteti v Ljubljani Dragana Petrovca. Bralni klub vodita Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Spodbujanje zdravega življenjskega sloga – delavnica »Zdravilne lastnosti čokolade«

  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija, Trg mladosti 6, Velenje (Farmin, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Odkrivanje sebe skozi ples

Vabljeni na zabavno in prijetno druženje vsi, ki se želite sprostiti na kreativen način, razmigati telo, spoznati sebe, dvigniti samozavest in krepiti samo-sprejemanje ter ljubezen do sebe. Plesno druženje bo vključevalo pogovorni in plesni del, ki se bo zaključil s kratkim sproščanjem.
  AZ Ljudska univerza Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

pravljične ure
Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje, pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo. Meditacija in tapkanje jim bosta pomagala k boljšemu zdravju, boljšim medsebojnim odnosom in uresničevanju njihovih potencialov. Otroci se zelo hitro odzovejo na tapkanje, kadar pri tapkanju uporabimo medvedka ali kako drugo igračko. Na ta način otroci prenesejo vse svoje težave na igračko in se lažje znebijo težav, ki jih imajo. Primerno za otroke od 3. leta.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščarna

sejem
V oktobrski Zeliščarni boste spoznali sveža sezonska zelišča, njih uporabo v vsakdanjem življenju ter poskusili skodelico svežega zeliščnega čaja. Vodi Kata Laštro, kreativna zelčiščarica. V sodelovanju z DPM Levi breg.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Hidro terapija s plavanjem

  bazen Topolšica
  Prost vstop
Preberi več »

Oktoberfestič

Oktobra bomo v klubu eMCe plac poizkusili približati kulturo pitja piva s kulturno-družabnimi dogodki. Namen projekta je izobraziti obiskovalce o kulturi pitja piva, predstaviti več različnih piv, ki nudijo široko paleto okusov in so primerna za različne priložnosti, kulinariko in tudi za samo pripravo jedi. Skozi celoten Oktoberfestič bo ponudba piva razširjena in tako boste lahko poizkusili odlična piva mikropivovarjev.
  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Aromaterapija skozi letne čase: jesen

predavanje
Jesen ima prav poseben in zanimivi vonj. Vonj zrelih plodov narave in vonj odpadlih listov se prepleta z vonjem gorečega lesa in pečenega kostanja. V tem obdobju nas najbolje podprejo eterična olja, ki jih pridobivamo iz lesa: smreka, bor, cedra, sandalovina… Obilo predlogov, kdaj in kako lahko ta eterična olja uporabimo, vam bo zaupala mag. Marija Kuster Kortnik.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Delavnica izdelave nakita

Izdelava nakita iz recikliranih materialov. Brezplačno delavnico bo vodila ga. Hela Oštir.
  Zlati kotiček v Mercator centru Velenje
  Prost vstop
Preberi več »