SI
080 88 09 080 88 09

Aktivnosti

Velenjska plaža

Na Velenjskem jezeru ob čolnarni je urejena obala s prodom, lesene tribune za sončenje, tuši in sanitarije. Možna je izposoja ležalnikov, senčnikov in različnih plovil za popolno doživetje na vodi, ogromne travnate površine pa nudijo številne druge možnosti za preživljanje prostega časa ob vodi. Pri čolnarni se nahaja gostinski lokal, kjer se lahko osvežite z različnimi napitki, sladoledom ali pa si privoščite katerega izmed številnih prigrizkov. Na voljo za brezplačno uporabo je tudi 55 ležalnikov s 55 razlogi Zakaj imam rad Velenje. Ležalnike smo v Mestni občini Velenje pripravili ob lanskem jubileju – 55 let mesta Velenje.

Leta 2014 je plaža Velenje pridobila status uradnega kopališča z rednim merjenjem snovi v vodi. Meritve vodi inštitut ERICO enkrat tedensko. Označena je tudi cona varnega plavanja. V kopalni sezoni so prisotni reševalci iz vode. 

ZOO station - SUP in windsurf center

Cesta Simona Blatnika 26 
SI - 3320 Velenje 
T: +386 41 755 170 
E: info@zoo-station.si 

Center za jadranje na deski in SUP-anje se nahaja ob obali Velenjskega jezera. Zaradi konstantno prisotnega vetra je zoo station namenjen predvsem za začetnike, ki se želijo spoznati s tem atraktivnim športom. Ob zorah in sončnih zahodih je jezero kot naročeno za aktivnosti na SUP-ih.

WINDSURFING

Zoo station se kot šolski center jadranja na deski lahko pohvali z idealnimi pogoji za prve korake na jadralni deski. V času počitnic in za skupine organizirajo tudi večdnevne tečaje.

SUP-anje

SUP-anje oz. veslanje na deski stoje kot ga imenujemo v slovenščini je šport, ki se v zadnjih letih bliskovito razvija. V centru izposojajo vse vrste SUPov (otroški, napihljivi, tekmovalni ...). Preizkusite se lahko na zoo challenge-u, obiščete vodno mesto ali se organizirano predate programu yoge na SUPih ...

Več informacij - ZOO station spletna stran  

Jadranje

Klub vodnih športov Velenje je član Jadralne zveze Slovenije in deluje v skladu z letnim programom dela. Ob Velenjskem jezeru imajo prostore v čolnarni, ki so jo zgradili leta 1993.

Glavne dejavnosti kluba so:

  • tečaji za najmlajše v jadranju v razredu Optimist,
  • tečaji za jadranje z jadralno desko,
  • športno-rekreativni programi jadranja za podjetja, ustanove ali skupine, ki bi želele preživeti aktivno popoldne ob in na Velenjskem jezeru,
  • izvajanje treningov in priprave na regate razreda OPTIMIST, LASER, SeaScape in
  • izposoja plovil.
Več informacij - KVS Velenje spletna stran  

Potapljanje

Tečaji potapljanja P1 in P2 po CMAS šoli potapljanja, se izvajajo skozi celo leto. Tečaj ali predstavitev rekreativnega potapljanja se lahko organizira v poljubnemu terminu s predčasnim dogovorom z inštruktorjem potapljanja.
Več informacij - DPD Jezero spletna stran  

Vožnja s pletno po Velenjskem jezeru

Informacije:
Festival Velenje
T: 03 898 25 70
E: info@festival-velenje.si 

Klub vodnih športov Velenje 
T: 031 887 751

Lani poleti je po Velenjskem jezeru začela pluti pletna – lesena ladjica na električni pogon, ki sprejme 18 potnikov. Idilična vožnja po jezeru traja približno 30 minut z možnim postankom na plavajočem Vodnem mestu, kjer si potniki ogledajo notranjost štirih lesenih kupol.

Vožnje s pletno potekajo v času sezone vsak petek, soboto in nedeljo med 15. in 19. uro.

Organizirane skupine si bodo po predhodnem dogovoru lahko izbrale želen termin tudi izven objavljenega urnika obratovanja. Pomol s privezom pletne se nahaja na kopališču Velenjskega jezera pod stavbo Društva vodnih športov Velenje, dovoz z avtomobilom pa je možen iz smeri Kampa Velenje.

Cenik vožnje s pletno:

Odrasli: 4 EUR
Otroci od 0 do 15 let: 1 EUR
Skupina nad 15 oseb: 3 EUR

Več informacij - Festival Velenje spletna stran  

Čofotanje za pse

Kopanje v Velenjskem jezeru omogočamo tudi psom. Prostor, ki je primerno označen in je namenjen za kopanje psov, se nahaja pod Kinološkim društvom Velenje (Rudniška cesta 17). Površina se razteza v dolžini okoli 100 metrov. Lastniki psov morajo poskrbeti za odstranitev pasjih iztrebkov iz javnih površin, prav tako morajo na območju Velenjske plaže imeti pse na povodcu.